Terug naar overzicht

Gesloten voor Pasen

Vanaf dinsdag brengen wij weer nieuws op de site. Aanstaande donderdag is de gehele redactie op de Onderwijsdag van Avans om live verslag uit te brengen via de website, Twitter en Facebook.

Iets met Jezus?

Maar eerst Pasen. Lang niet alle Avansstudenten weten waarom ze Pasen vieren, zo bleek uit een rondgang van Punt op Avans. 'Iets met Jezus. Dat hij doodging of dat hij opstond, geloof ik. Meer dan dat weet ik er niet van', zegt Ankie Kamps, eerstejaars International Business and Management Studies in Breda. 'Ik herinner me dat ik er op de basisschool les over gehad heb, maar dat ben ik allemaal weer vergeten', zegt Hobie Smit, eerstejaars Bouwmanagement en Vastgoed in Tilburg. 

Maar er zijn ook Avansstudenten die wel weten wat er met Pasen gevierd wordt. Zoals Eva Benckhuijsen, eerstejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Breda; 'De wederopstanding van Jezus. Iedereen is altijd blij met de vrije dagen rond Pasen, maar niemand weet wat er dan wordt gevierd. Zulke dingen moet je eigenlijk wel weten vind ik.' [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?