Terug naar overzicht

Hulp voor langstuderende sporters

Ook topsporters krijgen een langstudeerboete als ze niet snel genoeg studeren. Staatssecretaris Zijlstra wil geen uitzondering voor hen maken en adviseert hun een sponsor te zoeken of een uitkering bij NOC*NSF aan te vragen.

Paar duizend sportende studenten

‘Het probleem zit niet zozeer bij de tientallen studenten die nu al bij de wereldtop zitten en al een stipendium van ons krijgen, maar bij de studenten die dat niveau nog niet hebben bereikt’, zegt woordvoerder Geert Slot van NOC*NSF. Hij schat dat een paar duizend sportende studenten topniveau ambiëren, maar dat de boete roet in het eten gaat gooien.

‘Ze zetten hun studie straks minder makkelijk op een laag pitje om zich voor te bereiden op een belangrijk toernooi. We zijn aan het inventariseren hoeveel talentvolle sporters er precies zijn onder studenten en we zoeken parters om de langstudeerboete van 3.000 euro voor hen te betalen als dat nodig is.’

Drie miljoen euro

Slot beseft dat dit aardig in de papieren kan lopen: duizend keer een boete van 3.000 euro is al drie miljoen euro. [HC/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Langstudeerboete ook voor topsporters 03-04-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?