Terug naar overzicht

Jaarlijks 1.759 euro aan koffie

De AMR komt iedere drie weken bij elkaar in Tilburg. Op jaarbasis gaat het om dertien vergaderingen en enkele bijeenkomsten van de verschillende commissies. Om Sodexo iedere samenkomst voor kannen koffie, thee en water te laten zorgen, betaalde de AMR in 2011 maar liefst 1.759 euro. Zo kost een kan koffie bij Sodexo 16 euro, meldt de AMR. Reden voor de raad om de catering direct af te schaffen. 

Koffieautomaat

‘Veel kannen zijn nog niet leeg als ze aan het einde van de vergadering teruggaan’, benadrukte John de Wit, secretaris van Bureau Medezeggenschapszaken, gisteren tijdens de AMR-vergadering. ‘Bovendien kan iedereen zelf iets uit de koffieautomaat om de hoek halen.’ Docent Paul Veroude vindt dat er wel iets meer mag worden gedaan met deze wetenschap. ‘Sodexo rekent deze prijzen overal op Avans. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?’

UPDATE: Edwin den Ridder, service-manager van Sodexo, snapt niet hoe de AMR aan de prijs van 16 euro per kan koffie is gekomen. Sodexo rekent 7,4 euro voor een kan koffie inclusief serviesgoed, zo blijkt uit papieren die de redactie van Punt inmiddels heeft ingezien. Wordt vervolgd. [CT, AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?