Terug naar overzicht

‘Je hebt niet vijf maanden in coma gelegen’

Voordat de Collegevoorzitter inhoudelijk op de zaak ingaat, wil hij van de student weten waarom hij pas na zo’n vijf maanden een verzoek tot herbeoordeling heeft ingediend. Volgens de procedure moet dit namelijk binnen zes weken na afloop van de stage gebeuren. ‘Ik wist niet dat er een termijn aan gekoppeld was’, verklaart de student. ‘Daar had de docentbegeleider me ook wel eens van op de hoogte mogen brengen.’

Bijzondere omstandigheden

Maar het docentlid van de examencommissie vindt dat geen excuus. 'In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) is dat duidelijk vastgelegd en volgens mij worden studenten hierover ook geïnformeerd via Blackboard.’ Hij ziet geen reden om een uitzondering te maken, mits er hele bijzondere omstandigheden zijn.

De student geeft tijdens de zitting aan dat hij in september een operatie aan zijn knie moest ondergaan, zijn kruisbanden waren gescheurd. ‘Ik mag toch niet verder met school als ik mijn stage niet voldoende afgerond heb, dus ik wilde eerst revalideren.’

De voorzitter van het CvB vindt de omstandigheden van de student niet bijzonder genoeg om de termijnoverschrijding door de vingers te zien: ‘In jouw situatie had je makkelijk een e-mail kunnen sturen, of jezelf kunnen informeren via het internet. Het is niet zo dat je vijf maanden in coma hebt gelegen.’ [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?