Terug naar overzicht

Langstudeerboete ook voor topsporters

Studenten die meer dan een jaar te lang over hun bachelor- of masteropleiding doen, moeten straks bijna 5.000 euro collegegeld betalen. De enige uitzondering op die regel vormen studenten met een handicap of chronische ziekte. Die krijgen niet twee maar die uitloopjaren voor ze beboet worden.

Profileringsfonds

'Studenten die naast hun studie ambitieus zijn en bijvoorbeeld topsporter of studentbestuurder zijn, hebben geen recht op een extra uitloopjaar', schrijft Zijlstra de Tweede Kamer. Wel kunnen ze een beroep doen op het profileringsfonds van hun instelling.  

Sommige universiteiten en hogescholen hebben een speciale regeling voor topsporters. Die kunnen volgens Zijlstra ook een sponsor zoeken of een uitkering aanvragen bij de koepel van landelijke sportorganisaties NOC*NSF. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?