Terug naar overzicht

Studenten echte winnaars Innovatieprijzen

Flitsende filmpjes

Alle zes de genomineerden kregen vanmorgen nog een laatste keer de kans om zich te presenteren aan de Avanscollega's. Met flitsende filmpjes werden de serious game Juf-in-a-box, Virtualiseren in Avans (ViA), Professionaliseren@avans en de screencasts van docent Nathalie van der Wal aan het publiek getoond.

Maar er konden er maar twee winnen. Yvonne Koert van de opleiding Advanced Business Creation (ABC) kreeg een innovatieprijs voor het project Kenniskring. ABC-studenten doen in de Kenniskring onderzoek, vaak naar zelf ingebrachte onderwerpen en vanuit eigen motivatie. Koert: 'De studenten leren onderzoeken, op een creatieve en kritische manier. Het is een alternatieve vorm van onderwijs.'

Autisme

De tweede innovatieprijs was voor het project Student ondersteunt Student (SoS). Studenten van de Bredase Academie voor Sociale Studies hebben studenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu, die een stoornis hebben uit het autistisch spectrum, begeleid en ondersteund. Lees hier meer over dit project.

Opvallend was dus dat beide winnende projecten direct iets doen met studenten. Voor het eerst waren er dit jaar twee winnaars: één voor een kleinschalige innovatie verbonden aan een opleiding of academie en één voor academie- of diensteenheidoverstijgende innovaties. LIC-directeur Rien Brouwers liet weten dat er dit jaar maar liefst veertig inzendingen waren geweest. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?