Terug naar overzicht

Zelf sieraden gieten?

De laatste jaren steeg het aantal meisjes met een techniekprofiel in het voortgezet onderwijs. Toch is die stijging niet helemaal terug te zien bij technische studies. Daarom organiseert Stichting Meidendag deze activiteit voor meisjes uit het voortgezet onderwijs, van het mbo en voor vrouwelijke studenten Techniek en ICT.

Rondleiding

De meiden kunnen workshops volgen waarbij ze zelf sieraden maken met een spuigietmachine. Ook komt er een lezing en krijgt iedereen informatie over de mogelijkheden binnen Techniek en ICT.

‘s Middags rijden er bussen naar Fujifilm Tilburg, waar een rondleiding wordt gegeven. Het bedrijf produceert fotopapier en offsetplaten en investeert in research en development, waardoor Fujifilm nieuwe producten blijft ontwikkelen.

Bij terugkomst staan er aan de singels van Breda kano’s klaar. Op het water krijgt iedereen de kans om te socializen, om met anderen over studiekeuzes en de toekomst te praten. De dag wordt afgesloten met een diner.

Deelname is gratis. De dag start om 08.30 uur op Avans in de Lovensdijkstraat 61-62. Kijk op deze site voor meer informatie en voor inschrijving. [JP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?