Terug naar overzicht

Avansgeschiedenis te zien in Breda

De blotebillenjurk waarmee Marlies Dekkers cum laude afstudeerde op de kunstacademie St. Joost in Breda hangt tegenwoordig in het Rijksmuseum. Het geeft maar weer eens aan hoe bijzonder het ontwerp van de oud-student is. Avans wist het kunstobject ook te strikken voor de expositie. Het staat op één van de in totaal tweeëntwintig sokkels die zijn te bewonderen.

Robofridge

Andere items zijn de door studenten Mechatronica ontworpen Robofridge, beeldmateriaal van alle Koninklijke bezoeken aan Avans (lees: Van Koning Willem I tot Prinses Máxima), de mysteriën van de schilderijen in de Bossche Bestuurskamer en een toelatingsexamen van de kweekschool uit 1909. Bezoekers mogen dit examen zelf ook proberen te halen door antwoord te geven op vragen als ‘Welke gebeurtenis vond er plaats in 1747?’ en ‘Wat betekent het gezegde iets blauw blauw laten?’

Van 1 tot en met 25 mei vormt de Serre op de Hogeschoollaan het decor voor de tentoonstelling. [AR]

Bekijk hier het filmpje waarin Frans van Kalmthout, lid van het College van Bestuur van Avans, uitleg geeft bij de expositie:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?