Terug naar overzicht

Deeltijdstudenten op de valreep geholpen

Studenten die in deeltijd studeren krijgen vanaf september even snel een langstudeerboete als voltijdstudenten. Onder druk van de Eerste Kamer had de staatssecretaris al besloten dat hij deeltijders die een boete krijgen tegemoet wil komen. Zij kunnen voortaan een beroep doen op de profileringsfondsen van de instellingen die tot nu toe alleen openstaan voor voltijdstudenten.

Studeren is investeren

Daarvoor moest wel de wet worden gewijzigd. Het was de bedoeling dat dit zou worden geregeld in het wetsvoorstel ‘studeren is investeren’, maar nu het kabinet is gevallen zal dit niet meer worden behandeld door de Tweede Kamer.

De tegemoetkoming aan deeltijdstudenten wordt politiek breed gesteund. De spoedwet zal daarom naar verwachting niet controversieel worden verklaard. Om de langstuderende deeltijdstudenten te kunnen bijstaan krijgen de instellingen tot en met 2016 jaarlijks tien miljoen euro extra. [HC/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?