Terug naar overzicht

Dj Jay Hardway kiest de moeilijke weg

Waar komt je artiestennaam vandaan?

‘Je moet natuurlijk wel een naam hebben die catchy is, dat is Jobke Heiblom niet. Ik heb met Jay Hardway wel voor dezelfde initialen gekozen. Hardway gaat over dat ik niet de makkelijke weg kies door bijvoorbeeld na mijn studie een baan te zoeken, maar de hard way kies en dj probeer te worden.’

Je wilt serieus verder in de muziek?

‘Ja, ik ben over een paar maanden afgestudeerd. Misschien dat ik dan voor drie of vier dagen in de week een baan zoek en de rest gebruik om muziek te gaan maken. De laatste tijd draai ik steeds vaker op lokale evenementen. Daarvoor heb ik een jaar vast in een kroeg in Drunen gedraaid. Maar daar begon de baas zich teveel te bemoeien met wat ik moest opzetten.’

Wat maakt jou anders dan andere dj’s?

‘Qua muziek draai ik vooral latin house en progressive house. Dan moet je denken aan artiesten als Avicii of Nicky Romero. Verder draai ik veel muziek van mezelf of muziek die ik heb geremixt. Daar ben ik verder in dan veel andere dj’s, denk ik. Ik heb sinds een paar maanden goed contact met een paar platenmaatschappijen. Dus ik hoop dat ik binnenkort mijn eigen muziek mag uitbrengen. Daarnaast maak ik ook geregeld een remix van bekende nummers. Mijn versie van Wild Ones van Flo Rida was bijvoorbeeld aardig geslaagd en werd ook gedraaid door dj’s als La Fuente en Funk D.’

Wat verwacht je van de Battle of the DJ’s?

‘Ik hoop vooral dat het druk wordt. Ik sta om half een als laatste geprogrammeerd, dan is het publiek een beetje warm en kan ik mooi knallen. Maar ik kom niet om derde te worden of zo. Van de vijf stromen er twee door naar de laatste stemronde. Daar wil ik per se bij zitten. Wat dat betreft ben ik behoorlijk fanatiek.’

Hoe schat je je kansen in?

‘Geen idee. Dr. Papasov vind ik goed, die heeft een heel losse houding van draaien. De andere dj’s ken ik niet. Maar ik hoop dat ze allemaal goed zijn. Het is natuurlijk het leukst als je wint van mensen die goed kunnen draaien, in plaats van dat je wint omdat de rest er niks van bakt.’

De Punt/Hbo Intro Battle of the DJ´s vindt vanavond plaats in Miller Time Breda vanaf 22.00 uur. Toegang is gratis. [CT] 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Dr. Papasov: dj met Oostblokinvloeden 14-05-2012

Paul Veth jureert bij Battle of the DJ's 10-05-2012

De comeback van dj Cyrus the Virus 01-05-2012

Bands en DJ´s strijden om plaats op HBO Intro Festival 25-04-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?