Terug naar overzicht

Dr. Papasov: dj met Oostblokinvloeden

Wanneer ben je begonnen met draaien?

‘Op mijn twaalfde begon ik met draaien op kleine feestjes van vrienden. Daarna is het een hele tijd stil geweest, omdat ik het heel druk had met het opzetten van een reclamebureau. Sinds anderhalf jaar heb ik het weer opgepakt. Binnenkort ga ik draaien op Springbreak (een dancefeest bij zwembad Stappegoor in Tilburg, red.) en maak ik een kleine zomertour door Turkije en Malta.’

Malta? Hoe kom je daar terecht?

‘Een dj op Malta benaderde me via Facebook. Hij had mijn muziek geluisterd en vond het goed klinken. In februari ben ik er langs geweest om een keer te draaien op een Dutch Night. Het is wat dat betreft wel een voordeel wanneer je als dj uit Nederland komt. Dan denken ze meteen dat je een soort Tiësto bent.’

Hoe onderscheid je je van andere dj’s?

‘Ik draai met electro en dubstep toch de wat hardere, maar toch ook, commerciële tak van house. Er zijn veel dj’s die niet hard durven te draaien. Van een top 40-nummer dat iedereen eigenlijk kent, probeer ik net een wat andere remix te draaien. Mensen herkennen het dan wel, maar je bent toch uniek. Ik doe voor een dj bovendien veel aan marketing. Ik probeer iedere maand via mijn website een nieuwe mixtape uit te geven en ben bezig om via Facebook en Twitter een groot netwerk op te bouwen.’

Met je naam ben je ook onderscheidend. Waar komt ‘ie vandaan?

‘De naam heeft verder niks met mijn muziek te maken, maar komt van de Bulgaarse klarinetspeler Ivo Papasov. Hij maakt een beetje van die Borat-muziek, ik zou het nooit draaien. Maar het is wel een naam die mensen onthouden, beter dan dj Sam. Omdat mijn artiestennaam zo Oostblokkerig klinkt, heb ik ook al twee keer op een feest gedraaid waar voornamelijk Polen kwamen, haha.’

Hoe schat je je kansen in?

‘Dat vind ik moeilijk. Ik ken van de andere dj’s, Jay Hardway. Daar heb ik weleens mee gedraaid, ik weet dat hij heel goed is. De andere concurrenten ken ik niet. Dus het zal spannend worden. Het zou heel tof zijn als ik zou winnen en op het HBO Intro Festival mag draaien. Ik ben er vorig jaar zelf geweest. Het zou een mooie afsluiter van de zomer zijn.’

De Punt/Hbo Intro Battle of the DJ´s vindt plaats op 15 mei in Miller Time Breda. Toegang is gratis. [CT]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Paul Veth jureert bij Battle of the DJ's 10-05-2012

De comeback van dj Cyrus the Virus 01-05-2012

Bands en DJ´s strijden om plaats op HBO Intro Festival 25-04-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?