Terug naar overzicht

‘Een stem op mij is een stem op doen’

Nick Hegeman is eerstejaarsstudent bij de Academie voor Marketing en Business Management in Breda. ‘Ik woon in een anti-kraak basisschool met een drietal andere studenten. Het leven in Breda bevalt me goed, het levendige en bourgondische sfeertje van de stad spreekt me aan.  Naast mijn studie ben ik een zeer fanatiek volleyballer en ben ik lid van de D66 jongeren partij.’

Waarom wil jij in de AMR?

‘Mijn motivatie om kandidaat te zijn komt voort uit mijn idee dat ik het belangrijk vindt dat Avans kwalitatief goed en aantrekkelijk onderwijs biedt. Voor studenten is goed onderwijs belangrijk voor hun maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor is het nodig dat er voldoende lessen, contacttijd, studentbegeleiding, topdocenten en goede praktijkplaatsen en gastdocenten zijn.

Ook vind ik het belangrijk dat Avans een eigen studentencultuur heeft, een cultuur die de lat voor studenten gerust hoog mag leggen maar daar ook iets voor terug geeft. Dus naast toponderwijs ook meer culturele-, internationale- en sportactiviteiten en voorzieningen.’

Heb je ervaring met medezeggenschap?

‘Ik heb geen ervaring in officiële medezeggenschapsraden maar als jongere en student heb ik me wel altijd laten horen en actief opgesteld voor verbeteringen.’

Wat zou jij willen veranderen bij Avans?

 ‘Als AMR lid wil ik me naast goed onderwijs ook inzetten voor zaken waar je dagelijks mee te maken hebt en die beter kunnen zoals:

·         – Prijzen van de catering, zijn te hoog voor studenten;

·         – Te weinig ruimte Xplora, te weinig werkplekken voor studenten;

·         – Beter openbaar vervoer, bussen nu overvol;

·         –  Betere huisvesting en modernisering locatie Lovensdijkstraat;

·         – Beter gebruik van boeken en minder boeken, leven in een digitaal tijdperk. Te hoge boekkosten;

·         – Lesuren beter clusteren, roosteren, minimaal vier lesuren per dag;

·         – Vaste jaarklassen, nu wissel je periodiek van groep;

·         – Bedrijfsleven meer betrekken bij het onderwijs door onder anderen prominente gastdocenten;

·         – Meer oog hebben voor het individu, persoonlijke benadering. Door grootschaligheid dreig je een nummer te worden, gebrek aan saamhorigheid.  

·         – Meer gelegenheid bieden en mogelijkheden inbouwen dat je als studenten elkaar kunt ontmoeten tijdens bijvoorbeeld excursies, activiteiten.

·         – Grotere (sociale) betrokkenheid van leraren met leerlingen

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Studenten zijn de klant van Avans, en vaak hoor je geluiden dat het beter kan. Ik wil dit niet alleen zeggen maar daar ook verantwoordelijkheid voor nemen en omzetten in daden. Dus een stem op mij is een stem op DOEN.  Ik wil zitting nemen in de AMR met het besef dat ik er zit namens alle studenten en hun belangen vertegenwoordig, ik wil dan ook makkelijk bereikbaar zijn voor een ieder met een mening, klacht of idee.’ [AR]

Tot en met 31 mei kunnen alle Avansstudenten hier een stem uitbrengen op de kandidaat van hun keuze. Hier vind je een overzicht val alle kandidaten.

Lees ook:

Anne Derks, Small Business en Retail Management, Den Bosch: 'Opleidingen aanpassen aan wensen student'

  

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?