Terug naar overzicht

Jacuzzi: ‘Wij krijgen het publiek aan het bewegen’

Jacuzzi is een van de deelnemers van de Punt/Hbo Intro Battle of the bands. Het vindt plaats op 22 mei in Mezz in Breda. Toegang is gratis.

Schiet het op met die jacuzzi?

‘Het was maar een gedachte, we zijn er niet echt voor aan het sparen. Wel jammer eigenlijk, want wie wil nou geen jacuzzi?’

Uit wie bestaat de band?

‘We zijn met  zes man:  Ramon, Marloes, Stefan, Judha, Serkan en ik. We spelen covers op een poprock wijze. De nummers zijn van nationale en internationale helden, van toen en nu. Zo spelen we bijvoorbeeld nummers van Herman Brood, Kane, Anouk, Robbie Williams en de Doobie Brothers. Tegenwoordig spelen we ook I follow rivers .’ 

Hebben jullie als coverband geen eigen nummers?

‘Toevallig ben ik nu een eigen nummer aan het schrijven. Waar het over gaat weet ik nog niet. Ik ben namelijk nog bezig met het bedenken van de muziek, de tekst komt erna pas. We zijn dan wel een coverband, maar toch denk ik dat het goed is om ook eigen nummers te hebben. Zo kunnen we ons namelijk nog meer onderscheiden.’

Waarin onderscheidt Jacuzzi zichten opzichte van andere bands?

‘We hebben veel diversiteit in nummers en persoonlijkheden. We hebben ook allemaal een andere achtergrond. De invloeden die we daardoor hebben, beïnvloeden onze muziek. We houden rekening met iedereen en spelen daarom verschillende soorten nummers. Ik had nooit verwacht dat ik ooit Stil in mij van Van Dik Hout zou gaan spelen, maar uiteindelijk vind ik het toch heel leuk.’

Waarom doen jullie mee aan de battle?

‘Wij vinden het ontzettend wreed en cool om op te treden voor leeftijdsgenoten in Breda. Daarnaast doen we mee om onze kracht te meten ten opzichte van andere bands.
Ik denk dat alle bands kans maken. Elke band heeft namelijk een andere stijl, die weer verschillende mensen aanspreekt. De grootste kansmaker is de groep die het publiek aan het bewegen krijgt. Ons lukt dat meestal wel.’

Waar hebben jullie dan al opgetreden?

‘We zijn zo flexibel mogelijk in optredens en staan overal voor open. We spelen op verjaardagsfeesten, modeshows, in kroegen en speelden zelfs een keer in het gemeentehuis van Oosterhout. Ons grootste optreden was op het Volksfeest in Oosterhout. Voor ons trad Van Velzen op, dat was heel speciaal.’

Gaan jullie het maken in de muziekwereld?

‘Dat kunnen we natuurlijk niet weten, maar daar zijn we ook niet mee bezig. Als het gebeurt dan gebeurt het, en anders niet. Je weet het nooit, ik heb de raarste bands voorbij zien komen die het uiteindelijk goed deden. Het belangrijkste is dat we het leuk hebben en het leuk maken voor ons publiek. Het is mooi om te zien dat mensen door jouw muziek gaan lachen en dansen. Het is gewoon heel vet om emoties over te brengen en daar blijven we ons mee bezig houden.’ [JP]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

De comeback van dj Cyrus the Virus 01-05-2012

Bands en dj’s strijden om plaats op HBO Intro Festival 25-04-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?