Terug naar overzicht

Meisje-meisje miss met goede doelen

Je bent druk bezig vanwege de verkiezing. Waarmee?

‘Vooral promotiewerk, modellenklussen. Zo mocht ik in maart meedoen aan een clip van Thomas Berge. Van de in totaal 144 missen (twaalf per provincie, red.) die in de race zijn, koos hij er 40 uit en daar zit ik bij. Gelukkig was het mooi weer, want we moesten in bikini over het strand van Zandvoort paraderen. Toen de clip uitkwam, heb ik de eerste twee keer goed zit kijken wanneer ik in beeld kwam, haha. En vorige week mocht ik langs bij het radioprogramma Echte Jannen met Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Playboy.’

Hoe bevalt de verkiezing tot nu toe?

‘Het is een geweldige tijd. Ik heb dingen meegemaakt, die ik anders niet had meegemaakt. Ik heb er nu een beetje van geproefd en dat smaakt naar meer. Via de Miss Brabant-verkiezing heb ik wel contacten opgedaan die in de toekomst misschien modellenwerk opleveren.’

Waarom heb je meegedaan?

‘Uit nieuwsgierigheid. Nu ik hierin meedraai, merk ik dat het heel goed bij me past. Ik ben wel echt een meisje-meisje namelijk, ik ben altijd bezig met make-up en kleding. En natuurlijk de goede doelen.’

Ja, dat zegt iedere miss.

‘Het klinkt cliché, ik weet het. Maar ik ben oprecht bezig met goede doelen. Mijn vader heeft een bedrijf opgezet in Rwanda waarmee hij ontwikkelingswerk doet. Ik vind het jammer dat mensen misschien denken dat ik me hiermee pas sinds de verkiezing bezighoud. Maar deze ervaring is juist een van mijn sterke punten. Je kunt er als miss wel leuk bijlopen in bikini, maar het gaat om meer dan beauty. Tijdens de finale krijg je bijvoorbeeld een paar pittige vragen over onderwerpen als politiek.’

Wat verwacht je verder van de finale?

‘Ik vind het moeilijk om in te schatten. Ik geef mezelf wel een aardige kans. Ik heb ervaring met liefdadigheidswerk, ben hard bezig met sport en eet gezond. Maar het zijn stuk voor stuk mooie meiden. Shauny (de andere Avansstudent, red.) is ook een lieve mooie meid. Maar het publiek mag die avond stemmen, dus het zal spannend worden.’ [CT]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Zonder zelfvertrouwen ben je geen Miss 16-05-2012

Avans maakt dubbel kans op Miss Brabant 29-03-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?