Terug naar overzicht

‘Niet stilzitten, maar werken aan verbetering’

Olaf Gremmen is een derdejaarsstudent Informatica in Den Bosch.

Waarom wil jij in de AMR?

‘Het is super interessant wat er allemaal binnen de school gebeurt. Ik ben van mening dat het altijd beter kan en streef hier dan ook naar. Het mee kunnen praten binnen de AMR is een mogelijkheid om het onderwijs binnen de school zo goed en leuk mogelijk te maken.’

Heb je ervaring met medezeggenschap?

‘Ik heb een jaar in de medezeggenschapraad van de Academie voor Industrie en Informatica gezeten. Ik heb hier veel geleerd over organisatorische zaken en hoe lastig het soms is om iets voor elkaar te krijgen. Maar ook over de school zelf, hoe deze in elkaar steekt en de mensen die er werken.'

Wat zou jij willen veranderen bij Avans?

‘Avans is een grote school. Dat heeft een hoop voordelen, zoals veel verschillende kennis binnen de deuren waarmee je een hoop kunt doen. Maar er zijn ook nadelen. Een hiervan is dat het voor studenten erg onoverzichtelijk wordt. Ik heb gemerkt in mijn jaar in de academieraad dat het bijvoorbeeld lastig is voor de studenten om een vraag op de goede plek te krijgen. Dit komt onder andere omdat veel studenten niet op de hoogte zijn van de verschillende organen (AMR, Deelraden, opleidingscommissie etc.) en wat ze voor studenten kunnen betekenen. Ik wil er voor zorgen dat het voor studenten duidelijker wordt wat de verschillende organen voor hun kunnen betekenen en hoe ze deze kunnen benaderen.

Daarnaast is voor mij de kwaliteit van onderwijs erg belangrijk is. Ondanks dat Avans gekozen is tot beste hogeschool van Nederland, is het belangrijk om niet stil te gaan zitten maar te blijven werken aan verbeteringen. Zowel voor wat betreft de inhoud van het onderwijs als de hoeveelheid werkplekken en contact uren.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?

‘Ik vind het belangrijk dat alle studenten van school af gaan met leuke en goede herinneringen. Ik luister naar anderen, maar ben ook zeker niet bang om mijn mening te geven. Daarnaast ben ik er voor alle studenten van Avans ongeachte opleiding of locatie.’ [AR]

Tot en met 31 mei kunnen alle Avansstudenten hier een stem uitbrengen op de kandidaat van hun keuze. Hier vind je een overzicht val alle kandidaten.

Lees ook:

Nina Lommers, Academie voor Algemeen en Finacieel Management, Den Bosch: 'Meer plekken waar je rustig kunt leren'

Nick Hegeman, Academie voor Marketing en Business Management, Breda: 'Een stem op mij is een stem op doen'

Anne Derks, Small Business en Retail Management, Den Bosch: 'Opleidingen aanpassen aan wensen student'

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?