Terug naar overzicht

Oplossing inlogproblemen pc’s nabij

‘We hebben inderdaad nog niet alle problemen getackeld’, bevestigt Ron Elshout, projectleider bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF). Zo is DIF momenteel samen met de leverancier op zoek naar een oplossing van het inlogprobleem.

Sneller inloggen

‘Inloggen zou met Windows 7 veel sneller moeten gaan dan bij het oude besturingssysteem. In het begin was dat ook zo. Samen met de leverancier zijn we nu een aantal oplossingen aan het testen en ik verwacht dat het inloggen binnenkort weer sneller zal gaan.’ Omdat het aanpassen van het systeem veel tijd kost, zal dit nog even op zich laten wachten. ‘We doen dat als er weer onderhoud gepland staat, anders hebben mensen er teveel last van.’

Meer restricties

Opvallend aan het nieuwe Windowssysteem zijn de vele restricties voor de gebruiker. ‘Het is inderdaad zo dat het lastiger is geworden om zelf programma’s te installeren. We wilden daar als DIF al eerder wat aan doen, maar dat kon technisch niet. Nu wel.’

DIF heeft er in samenspraak met de academies en andere diensten voor gekozen om eens goed naar de diverse programma’s binnen Avans te kijken. ‘We zijn van 1.800 programma’s teruggegaan naar 600. Een hele winst.’ Mochten mensen een programma echt missen dan kunnen ze via de ICT-managers een aanvraag doen om het programma opnieuw geïnstalleerd te krijgen.

‘Ik wil in dat opzicht ook graag wijzen op anyway.avans.nl. Daarop vind je een toelichting van de gang van zaken en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben’, zegt Elshout. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?