Terug naar overzicht

‘Snippe is juiste persoon voor deze functie’

Het College van Bestuur heeft voor Joke Snippe gekozen om een aantal redenen, zo meldt de bestuursvoorzitter. ‘Ze kan een dienst als het LIC managen en als schakel fungeren tussen bestuur en diensteenheid. Daarnaast heeft ze vanuit haar achtergrond veel inhoudelijke expertise op het gebied van onderwijs en kwaliteit en ze is direct beschikbaar. Er lopen niet zoveel mensen rond van dit kaliber die per direct beschikbaar zijn.’

Niet iedereen over een kam scheren

Paul Rüpp vindt het een slechte zaak als iemand ‘besmet’ wordt beschouwd door een verleden bij Inholland of waar dan ook. ‘We hebben daar als College wel degelijk naar gekeken. Bij elke sollicitatie worden alle aspecten van iemands karakter, competenties, ervaringen en achtergronden meegenomen. En ook of iemand past binnen onze organisatie.  Mevrouw Snippe is feitelijk gemangeld door het bestuurlijk geweld bij Inholland. Als je goed kijkt wat haar rol is geweest binnen het geheel, blijft er weinig verwijtbaars over. Het is verkeerd om alles en iedereen over één kam te scheren.'

'Net alsof er bij Inholland helemaal niets deugde. Dat is natuurlijk niet zo. Kijk de Keuzegids er bijvoorbeeld maar op na: ook Inholland heeft topopleidingen.  Ik vind het dan ook heel kwalijk om oordelen uit te spreken over personen zonder hen te kennen, zonder achtergronden te weten en zonder een totaalbeeld te hebben. Zo willen we bij Avans Hogeschool niet met mensen omgaan en zo gaan we er ook niet mee om! En een discussie die dan op deze manier, met deze woordkeus, over mensen wordt gevoerd in Punt, vaak ook nog anoniem, vind ik verwerpelijk. Het kwetst en schaadt onnodig mensen. Dat is niet wat wij bedoelen met ons motto dat je bij Avans Hogeschool gekend en gezien wordt…’ [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans haalt Inholland-bestuurder in huis 07-05-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?