Terug naar overzicht

Tienerkunst op AKV|St. Joost

YOUNG@Joost is een cursustraject speciaal voor jonge tieners, om hun talent te tonen én ontwikkelen in een professionele omgeving. Sinds begin februari hebben deze tieners hun vrije zaterdagmiddag besteed aan teken- en schilderworkshops, fotografie, ruimtelijk ontwerpen en illustratie- en animatietechnieken. Docenten, maar ook studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost, gaven de kinderen les.

Gretig

‘Het was een leuke doelgroep om mee te werken’, vertelt docent en projectleider Rob Schouten. ‘Deze jongeren zijn heel gretig. De meesten staan op de middelbare school op het punt om een profiel te kiezen. Hopelijk hebben we in ieder geval een paar scholieren ervan kunnen overtuigen dat een creatieve opleiding leuk is.’

YOUNG@Joost valt onder de Zaterdagacademie. Het nieuwe project is zo goed bevallen, dat Schouten en collega’s besloten hebben de cursus volgend jaar ook aan te bieden op de kunstacademie in Den Bosch. ‘Je zit toch met een heel jonge, lokale doelgroep. Twaalfjarigen gaan niet urenlang alleen in de trein zitten.’

Getuigschrift

De tieners die aan YOUNG@Joost hebben meegedaan krijgen zaterdag een getuigschrift mee naar huis. De expositie is open voor publiek van 14.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in het gebouw van AKV|St. Joost aan de Beukenlaan in Breda. Het is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Kunstacademie open voor jong talent 02-01-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?