Terug naar overzicht

Zonder zelfvertrouwen ben je geen miss

Waarom doe je mee aan de verkiezing?

‘Van kleins af aan sta ik graag in de schijnwerpers. Het modellenwerk dat ik doe, past daar bij. De laatste tijd wil ik echter meer dan alleen voor een camera staan. Daarom ben ik ook hospitality- en promotiewerk gaan doen. Ik wilde allang meedoen aan een missverkiezing, maar het kwam er nooit van. Toen mijn broertje vorig jaar een ongeluk kreeg, besefte ik me dat het leven kort kan zijn. Ik besloot niet meer te wachten tot mijn dromen uitkwamen, maar er zelf voor te gaan.’

Hoe blijft jouw lichaam strak?

‘Wat erg belangrijk is, is niet snoepen. Voor de rest eet ik eigenlijk gewoon alles. Ik hou van eten. Als ik niet kan eten wat ik wil, word ik ongelukkig. Twee of drie keer in de week speel ik tennis. De sportschool is niets voor mij, ik wil graag de competitie aangaan.’

Ben je al zenuwachtig voor de finale?

‘Ik heb wat gezonde spanning, meer niet. Alles wordt goed geregeld, dus is er geen reden om zenuwachtig te zijn. Wel merk ik dat ik met mijn hoofd vaak bij zaterdag zit.’

Hoe bereid je je voor?

‘Elke avond doe ik buikspieroefeningen. En om mijn huid mooi glad te houden, drink ik veel water. Verder doe ik gewoon mijn dagelijkse dingen. Vrijdag gaan alle finalisten samen kleren passen. De kledingstukken worden beschikbaar gesteld door sponsoren. Die dag worden ook onze tanden gebleekt en krijgen we spray-tanning. Daar ben ik allebei heel blij mee. Het is natuurlijk niet mooi om licht te geven op het podium, omdat je zo wit bent.’

Waarom wil je graag winnen?

‘De winnares wordt ambassadrice van het doel Dream4Kids. Mijn nichtje overleed toen ze twee was. Haar droom was om naar Disneyland Parijs te gaan. Uiteindelijk heeft ze dat nog kunnen doen door een vergelijkbaar doel. Aan zoiets zou ik zelf ook willen meewerken.’

Waarom verdien jij het om te winnen?

‘Ik heb humor, ben spontaan, enthousiast en een harde werker. Over mijn uiterlijk ben ik ook tevreden. Vroeger was dat wel anders, ik vond mezelf niet echt mooi. Ik had een beugel en een spleet tussen mijn tanden. Vooral door lieve woorden van mijn ouders en complimenten van anderen heb ik zelfvertrouwen gekregen. Als je genoeg complimenten krijgt, ga je het vanzelf geloven.’

Wat vind je van je concurrenten?

‘Het zijn allemaal leuke meiden. We zijn wel concurrenten van elkaar, maar zo voelt het helemaal niet. Het lijkt meer op een vriendengroep, waarin we elkaar zelfs helpen door bijvoorbeeld feedback te geven. Ook Raïssa van Heesewijk, de andere finalist van Avans, is superlief en mooi. We kunnen het goed met elkaar vinden. Eigenlijk kan iedereen winnen, ik dus ook. Ik heb er vertrouwen in. Als je dat niet hebt, hoef je niet mee te doen aan een missverkiezing.’ [JP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans maakt dubbel kans op Miss Brabant 29-03-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?