Terug naar overzicht

Alpe d’HuZes-renners halen 35.000 euro op

Door veertien Avanscollega’s werd woensdag en donderdag in twee teams de berg beklommen. Organisator en lid van team 1 Heleen Westerhoff: ‘De meesten van ons hadden vooraf bedacht dat twee of drie keer het maximaal haalbare was. Drie mensen hebben de zes keer gehaald: Pascal van Gastel, Erco Argante en Yasmaine Karel, de enige vrouw en met haar 24 jaar de benjamin van het team. Die drie zijn echt op de fiets geboren!’

Champagne

Team 1 mocht woensdag de tocht fietsen, team 2 was ingedeeld om donderdag de strijd met de beroemde Franse berg aan te gaan. Westerhoff: ‘Zo konden de twee teams elkaar mooi aanmoedigen. Het weer was prima en niemand heeft blessures opgelopen. En de sfeer onderling was ook geweldig, zeker als je bedenkt dat de meeste mensen elkaar een half jaar geleden nog niet kenden. Donderdagavond hebben we met champagne getoost op de goede afloop.’

De deelname aan de Alpe d’HuZes was ook erg indrukwekkend, vertelt Westerhoff: ‘We zijn allemaal stil gevallen op de momenten dat kinderen van 11 jaar de alp bedwingen met een foto van hun ouders die er niet meer zijn.’

Opbrengst

Over de opbrengst van de tocht zijn de renners dik tevreden. Het streefbedrag van 35.000 euro is bijna gehaald, op 52 euro na. Hierbij zit ook de kleine 4.000 euro die op 24 mei tijdens de Tour d’Avans werd opgehaald. Toen fietsten bijna honderd Avansmedewerkers, en een enkele student, honderd kilometer tussen de drie Avanssteden. [LJ]

Kijk op de Facebook-pagina van de Avansrenners voor meer foto’s.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?