Terug naar overzicht

Avans schaart zich achter Van Marwijk

‘Van Marwijk blijft aan als bondscoach Oranje’ kopt het AD vandaag. Hoewel een onderzoek naar het debacle in de Oekraïne nog in volle gang is, zou de KNVB Van Marwijk niet willen offeren. Hiermee komt de voetbalbond tegemoet aan de wensen van de lezers van Punt. 40,4 procent van hen wil namelijk dat Bert blijft, zo blijkt uit de poll.

De afgelopen week hebben 403 mensen hun stem uitgebracht op een van de mogelijke bondscoaches van Oranje. Na Van Marwijk gingen de meeste stemmen naar René van Gijp (23,8 procent van de stemmen) en Johan Cruyff (7,2 procent).

Van Gaal

Louis van Gaal is met 6,7 procent de meest populaire coach onder de realistische kandidaten, gevolgd door Frank de Boer (6,2 procent) Ronald Koeman (6 procent) en Frank Rijkaard (5 procent). Fred Rutten en Co Adriaanse kunnen op de minste bijval rekenen met respectievelijk 2,5 en 2 procent van de stemmen.

Volgens de media maakt de KNVB de komende week meer bekend over de (nieuwe?) bondscoach van Oranje. Het Nederlands Elftal speelt op 15 augustus zijn eerstvolgende wedstrijd uit tegen België. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?