Terug naar overzicht

De werkmeester maakt het verschil

Re-integratie

Hoe krijg je jongeren met een crimineel verleden en een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag? Hoe help je hen weer op het rechte pad? Werkmeesters begeleiden jongeren in werkbedrijven en kunnen een belangrijke rol vervullen bij de ontwikkeling van motivatie en het aanleren van sociaal gedrag. De werkplaats is dus een ideale leeromgeving, betoogt Werdmölder.

De Avanslector doet al jaren onderzoek naar het verloop van criminele carrières van Marokkaanse en Nederlandse mannen. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de wijze waarop jongeren, met of zonder begeleiding, stoppen met crimineel gedrag. Werk is volgens Werdmölder een essentiële factor in het proces van re-integratie.

Mini-symposium

De lectorale rede wordt voorafgegaan door een mini-symposium. Medewerkers van de werkbedrijven De Herstelling uit Amsterdam en Futuro uit Rotterdam vertellen wat meer over hun werkwijze. Deze twee werkbedrijven bieden jongeren een kans om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Het mini-symposium en de lectorale rede vinden plaats op Avans in Den Bosch. Vanaf 13.30 uur is de ontvangst. Om 14.15 uur zijn de workshops van Futuro en De Herstelling. Vervolgens spreekt lector Werdmölder om 15.55 uur zijn rede uit, waarna hij de lectorale keten van Avans krijgt uitgereikt. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan nog, deelname is gratis. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?