Terug naar overzicht

Directeur Academie voor Gezondheidszorg vertrekt

Volgens het College was er een groot en niet te overbruggen verschil in verwachtingen wat betreft de koers van de academie. Van den Bos begon dit studiejaar bij Avans en was afkomstig van de Hogeschool Zeeland.

Individuele gevallen

Het is niet de eerste directiewisseling bij Avans dit studiejaar, maar volgens Frans van Kalmthout, lid van het College van Bestuur is er geen sprake van een patroon. ‘Je kunt overal wel een patroon in zien. We hebben te maken gehad met een afwezigheid vanwege langdurig ziekte. Daar moest actie op komen, daarnaast zijn ook een aantal mensen op eigen verzoek verplaatst. Om de paar jaar heb je weer zo’n beweging en even later is het dan weer rustig. Maar het gaat echt allemaal om individuele gevallen.’

Van Kalmthout betreurt het vertrek van Van den Bos. ‘Als beide partijen andere verwachtingen hebben en je komt er samen niet uit, dan is dat spijtig. Maar uiteindelijk gaat het ons om de kwaliteit van het onderwijs. Dat moet voorop staan.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?