Terug naar overzicht

Hoe kunnen we 12 jaar langer leven?

Tijdens de Academielezing van 20 juni laat Van Doninck onderwerpen als voldoende bewegen, gezonde voeding, maar ook de invloed van stress, vrienden en positief denken de revue passeren. Op sommige plaatsen in de wereld, de zogenoemde ‘blauwe zones’, ligt de levensverwachting 12 jaar hoger dan in Nederland. Bepaalde ziektes komen in deze gebieden minder voor. Welke levensstijl hanteert de bevolking in deze blauwe zones?

Oude dag

Van Doninck gaat in op de vraag welke leefstijlfactoren bijdragen aan gezonder ouder worden. Daardoor kunnen de zorgkosten, die in Nederland de pan uit rijzen, worden teruggedrongen. De Raad voor Volksgezondheid en Zorg heeft onlangs gewaarschuwd dat de Nederlandse bevolking bijtijds maatregelen moet nemen voor de oude dag, om de ouderenzorg betaalbaar te houden.

De lezing vindt plaats aan de Hogeschoollaan in Breda en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan hier. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?