Terug naar overzicht

Niels van de Spijker wint Lucasprijs 2012

De Lucasprijs werd gistermiddag uitgereikt tijdens een ceremonie op de kunstacademie in Den Bosch. De jaarlijkse prijs, waaraan een geldbedrag hangt van 2.500 euro, wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Den Bosch. Ad van Niekerk, hoofd van de afdeling Cultuur van de gemeente, reikte de prijs uit aan de student.

Falen

Niels is gekozen uit zes genomineerden. De jury bestond uit academiedirecteur Femke den Boer, curator van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Elly Stegeman en Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. De jury vond vooral het project ‘So What If I Fail’ erg goed.

Uit het juryrapport: ‘Het werk van de winnaar stijgt boven zijn persoonlijke ervaring uit. Hij weet een negatief begrip als “falen” te abstraheren en om te zetten naar een positief beeld van het kunstenaarschap. Zelf vindt hij falen een onmisbaar onderdeel van het creatief proces. Hij beheerst de materie en speelt daarmee.’

Eindexpo

Het werk van prijswinnaar Niels en alle andere afstudeerwerken van AKV|St. Joost zijn vanaf morgen tot en met woensdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. Zowel de locatie Breda als Den Bosch opent haar deuren. De entree is gratis. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?