Terug naar overzicht

Onbekend wie nieuwe cateraar wordt

Conform de daarvoor geldende eisen heeft Avans een Europese aanbesteding uitgedaan voor de catering binnen de hogeschool. Vier partijen hebben daarop hun offerte gestuurd.

Eisen

‘Zo’n aanbesteding bestaat uit zestig tot zeventig pagina’s waarin we eisen stellen op het gebied van onder andere kwaliteit en duurzaamheid. Aan elke van deze eisen hangt weer een aantal punten. De partij die het hoogst scoort is dan de nieuwe cateraar’, legt Arnaud Opdam, adjunct-directeur van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst, uit.

Een helder verhaal. De beste partij is volgens Avans Sodexo. ‘Zij scoorden het hoogst. Nu heeft één van de andere partijen protest aangetekend bij de rechtbank. Ze zijn het niet eens met de wijze waarop wij punten toekennen op een deelgebied’, vertelt Opdam. Half augustus komt de zaak voor de rechter.

Mogelijke scenario's

‘Er zijn twee mogelijke scenario’s. Of de rechter oordeelt dat we correct gehandeld hebben en Sodexo gaat de catering doen. Of de rechter vindt dat we op een andere manier hadden moeten handelen. Dan beginnen we weer opnieuw met het hele aanbestedingstraject.’ Bij optie twee zou het nog enkele maanden kunnen duren voor het bekend is wie de nieuwe cateraar gaat worden. ‘Tot die tijd blijft Sodexo de catering in ieder geval doen.’

Edwin den Ridder, accountmanager van Sodexo, vindt het jammer dat er ‘een kink in de kabel is gekomen’. ‘We hebben goede plannen en die willen we het liefst zo snel mogelijk realiseren.’ Wat die plannen precies zijn, wil Den Ridder nog niet uit de doeken doen.

Verliezende partij

‘Nu is het wachten op de uitspraak van de rechter.’ Volgens Den Ridder komt het vaker voor bij aanbestedingstrajecten dat een verliezende partij bezwaar aanstekend. ‘Het is een manier om alsnog de aanbesteding binnen te halen.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?