Terug naar overzicht

Partij voor de Dieren: basisbeurs behouden

'Studeren moet voor iedereen betaalbaar zijn' , vindt de Partij voor de Dieren. En Wageningen Universiteit moet niet langer onder het ministerie van Landbouw vallen, maar onder het ministerie van Onderwijs. Maar dat is bijzaak in een verkiezingsprogramma dat vooral aan dierenwelzijn en milieu is gewijd.

Minder dierproeven

De partij wil het aantal dierproeven terugdringen, onder meer door flink te investeren in de ontwikkeling van alternatieve onderzoeksmethoden. Ook zou er een verbod moeten komen op het doden van overtollige proefdieren. Bovendien moet het eenvoudiger worden om bezwaar aan te tekenen tegen dierproeven.

Verder dient er een databank te komen met de resultaten van alle experimenten met dieren. 'Informatie over individuele dierproeven is op dit moment geheim', stelt de partij. 'Die geheimzinnigheid verhindert een open debat.' [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?