Terug naar overzicht

Ronkende Pinkrally-bolides richting Budapest

Drie hamburgers in één minuut

‘Om 8.00 uur staan de Pinkrally-bolides al te ronken op de stoep voor café De Bruine Pij in Breda. Nog wat papierwerk en de rally kan beginnen. Het was niet alleen van belang om van A naar B te komen, we moesten ook met bepaalde opdrachten achter de precieze eindbestemming (onze slaapplaats voor die nacht) komen.

De eerste tip is binnen: richting Dortmund. Na een rondje Breda kunnen we van start. Gelijk krijgen we een opdracht voor onze kiezen: fotografeer het team en de auto op een locatie die je aan de hand van een foto moet vinden. Die is makkelijk. De eerste locatie is de grote markt te Venlo, check. Volgende opdracht: eet drie hamburgers in een minuut. Ook geen probleem voor mij. Check.

We vervolgen onze weg naar de monorail in Wuppertal. Na twee uur letterlijk puzzelen rijden we door naar Augustusburg waar we laat in de avond aankomen. Pinksterfiles in Duitsland: geen pretje.'

Volksliederen en wagenziekte
'De TomTom heeft vanaf vandaag vakantie, dus als een kind zo blij waren we met onze wegenkaarten: wat een mooie landweggetjes om over te cruisen richting Praag. Maar voordat we verder gaan, moeten we nog even de snelste tijd neerzetten op een rodelbaan. In Pilsen bewonderen we de plaatselijke synagoge om vervolgens een biertje te pakken bij de brouwerij van Pilsner Urquell.

Daar krijgen we een cd met volksliederen. De som van de gezongen getallen, het aantal keer “hé” en een bepaalde lettercombinatie moet ons naar de volgende bestemming leiden. Volksliederen en wagenziekte blijken geen goede combinatie. We vragen uiteindelijk de organisatie om het adres: opdracht mislukt. Eenmaal in Praag aangekomen verdwijnt mijn misselijkheid als sneeuw voor de zon en doen we het rijke nachtleven van de stad eer aan.'

Slowaakse pizza
'Vandaag een redelijk korte route richting Bratislava: meer snelweg en weinig landweggetjes. Ik ben blij dat we nu naar Slowakije gaan, de landweggetjes in Tsjechië beginnen wel erg veel op elkaar te lijken. Vandaag willen we op tijd aankomen bij de eindbestemming, want we hebben zin in een lekkere Slowaakse pizza. We belanden uiteindelijk in de wonderlijke kelder van het hostel met een paar liter bier.

De laatste dag van de rally is dan toch echt aangebroken. Na al wat mooie steden te hebben gezien gaan we dan nu door naar de Hongaarse hoofdstad: Budapest. We moeten wel op tijd zijn want we hebben een vol programma. We kunnen onze bedroevende puntenaantal nog een beetje op kunnen krikken door de auto zonder wielen te verplaatsen en dan door naar de finish.

We genieten van de culinaire Hongaarse keuken (goulash) en ‘savonds worden we met heuse party limo-hummer door Budapest gereden, met als eindbestemming: de vetste club in town.'

Vijtien uur naar huis
'Na deze geweldige dagen gaan we dan nu toch weer richting huis. Sommige teams blijven nog een dagje maar wij vertrekken al vroeg naar Breda. Ten slotte is de terugweg een rit – door Hongarije, Oostenrijk en Duitsland – van vijftien uur.

Helaas eindigen we op de veertiende plek. Maar onze doelstellingen zijn toch behaald: we zijn heelhuids thuis gekomen, hebben geen autopech gehad en we zijn niet als laatste geëindigd. Zo’n zes volle tanks LPG armer, maar een avontuur rijker. Check.' [Anne Seuren] 

In Punt09 , de krant die sinds vorige week in de bakken ligt, kun je een interview lezen met Anne Seuren.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?