Terug naar overzicht

Bossche verpleegkundigen zwaaien af

Met echte Amerikaanse graduation caps kwamen de afstudeerders, allen vrouwen, de zaal binnen. HBO-V bestaat al langer in Breda, maar pas sinds vier jaar op Avans in Den Bosch. 'Verpleegkundige is één van de mooiste beroepen die er zijn', zei Emir Quandus, adjunct-directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, waar beide studies onder vallen. Hij bedankte de zeventien studenten en hoopte dat zij ambassadeurs zullen worden voor HBO-V in Den Bosch.

Veel baanzekerheid

Walter Heijne, voorzitter van de verpleegkundigenadviesraad (VAR) van het Tilburgse TweeSteden ziekenhuis, prees de studiekeuze van de HBO-V'ers. 'De zorgsector is complex geworden. Er zijn meer ethische vraagstukken, nieuwe technieken, minder geld en juist meer zorgvraag. Juist daarom is er een grote behoefte aan verpleegkundigen afkomstig van het hbo. Jullie hebben straks veel baanzekerheid en doorgroeimogelijkheden.'

Na deze speeches moesten de afstudeerders hun eed voor verpleegkundigen afleggen, met de belofte tot geheimhouding, en kregen zij eindelijk hun getuigschriften. Een docent, of op eigen verzoek een familielid, speldde daarbij steeds een speciaal verpleegkundigenspeldje op. [LJ]

Kijk op Facebook voor meer foto's

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?