Terug naar overzicht

Expertise duurzame energie nodig

Schaarste
De schaarste van fossiele brandstoffen neemt toe. Het is van essentieel belang dat er meer duurzame energiebronnen ingezet gaan worden, zoals elektrische auto's. Een branche waarin de komende jaren dus volop banen beschikbaar zullen zijn.

Maar er dreigen te weinig hbo'ers met voldoende actuele kennis op dit gebied af te studeren. Daarom speelt de opleiding Elektrotechniek in Breda, in samenwerking met netbeheerder Enexis, in op de ontwikkelingen. Het curriculum van de opleiding wordt aankomend jaar aangepast: afgestudeerden van de opleiding moeten op de hoogte zijn van slimme manieren om energie te gebruiken (Smart Energy).

Bedrijfsleven

De nieuwe lector Geldtmeijer gaat hier een belangrijke rol in spelen. Hij is deskundig op het gebied van Smart Grids, systemen die Smart Energy realiseren. Geldtmeijer bracht de afgelopen jaren verschillende toonaangevende pilots tot uitvoering bij Enexis en heeft een aantal (internationale) publicaties op zijn naam staan.

Bij Avans gaat Geldtmeijer de kennis op het gebied van Smart Energy vergoten door onder meer onderzoek te doen naar Smart Energy in samenwerking met het bedrijfsleven. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?