Terug naar overzicht

PvdA wil geen gratis techniekstudies

‘Het was een groots en meeslepend idee van de programmacommissie’, zegt PvdA-kamerlid Tanja Jadnanansing, onderwijswoordvoerder en nummer vier op de kieslijst. ‘De leden vonden het iets te groots en meeslepend.’

Veel kritiek

Het voorstel kwam de PvdA op veel kritiek te staan. Er waren immers ook tekorten in het onderwijs en de zorg: moeten zulke opleidingen dan ook gratis worden? En trekt een gratis studie niet de verkeerde, ongemotiveerde studenten?

Toch is Jadnanansing tevreden. ‘Waar het mij om gaat is dat we een signaal hebben afgegeven. Er is een enorm tekort aan bèta- en techniekstudenten. Daarover is nu een inhoudelijk debat losgebarsten en dat vind ik echt een goed ding.’

Viezehandenwerk

Volgens haar moeten jongeren beseffen dat technische studies niet tot viezehandenwerk leiden. ‘Dat is allang niet meer zo. Technische studies zijn meer dan dat. We moeten er wel meer in investeren.’ [BB/HOP]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Meerderheid Avans ziet niets in gratis studies 11-06-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?