Terug naar overzicht

Sint Joostpenning voor Margot Zweers

2.500 euro

Afgelopen vrijdagmiddag ontving Margot tijdens een feestelijke ceremonie op de kunstacademie haar prijs uit handen van de Bredase cultuurwethouder Wilbert Willems. Het geldbedrag van 2.500 euro dat bij de Sint Joostpenning hoort, wordt elk jaar door de gemeente Breda beschikbaar gesteld.

De jury bestond uit academiedirecteur Femke den Boer, curator van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch Elly Stegeman en Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Zij zeggen in hun juryrapport over het werk van Margot: ‘Het gaat over ruimte, licht, perspectief, materiaal en kleur. Schilderkunstige elementen die door hun sculpturale vorm een overtuigende ervaring opleveren. De kunstenaar speelt een spel met ons waarnemingsvermogen.’

Eervolle vermelding

Margot Zweers wist zeven andere genomineerden achter zich te laten. Eén van hen krijgt echter wel een eervolle vermelding van de jury, namelijk Animatiestudent Jonas Ott. De jury geeft aan ‘oprecht geraakt te zijn over de intieme wereld die Jonas weet op te roepen’ in zijn afstudeerwerk.

Wie met eigen ogen het werk van Margot en Jonas wil zien, moet deze dagen naar de Beukenlaan in Breda komen. Alle afstudeerwerken van AKV|St. Joost zijn nog tot en met aanstaande woensdag te bezichtigen, elke dag van 11.00 tot 17.00 uur, in Breda en in Den Bosch. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Niels van de Spijker wint Lucasprijs 2012 29-06-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?