Terug naar overzicht

Avansstudent naar olympische hockeyfinale

Dubbeldekker
Delilah won een volledig verzorgde tweedaagse trip naar London en kreeg een ticket voor de dames hockeyfinale. Afgelopen vrijdag vertrok een select gezelschap in een echte Engelse dubbeldekker naar de Britse hoofdstad. ‘De bus was knaloranje, daardoor hadden we niet alleen in Nederland maar ook in Engeland veel bekijks’, aldus Delilah.

De hockeydames versloegen overtuigend de Argentijnen in de Riverbank Arena. Het team van bondscoach Max Caldas prolongeerde met de overwinning (2-0) hun olympische titel. En Delilah had daar goed zicht op: ‘We zaten net achter het goal waar in de tweede helft de doelpunten werden gescoord. Dus we hebben alles heel goed kunnen zien.’

Het stadion was vooral gevuld met Nederlandse toeschouwers. ‘Daardoor was de sfeer uitzinnig. De Britten die er waren, stonden ook achter Oranje dus daar werden we ook door aangemoedigd.’ De Britse hockeysters versloegen diezelfde dag nog het team uit Nieuw-Zeeland en wonnen daarmee een bronzen medaille.

Heel veel bier
Delilah was die avond ook bij de huldiging in het Holland Heineken House, waar de hockeysters letterlijk op handen werden gedragen: ‘We hebben Van Velzen op zien treden en na de huldiging draaide er een dj. En er was natuurlijk veel, heel veel bier.’ De volgende dag kreeg Delilah nog een tour door Londen en keerde de dubbeldekker weer huiswaarts.

Rio de Janeiro
De 28e Olympische Zomerspelen in 2016 zullen in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro worden gehouden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Delilah hoopt dan weer op de tribunes van het hockeystadion te zitten: ‘Ik zou heel graag willen zien hoe ze de derde keer goud pakken! Ik heb het er al met mijn vader over gehad, misschien een afstudeercadeautje.’ [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?