Terug naar overzicht

Laatste waarschuwing voor foutief parkeren

De situatie rondom de parkeerplaatsen bij de hogeschool is al langere tijd onderwerp van discussie. In de eerste week van de controles komt iedereen er nog goed vanaf. ‘We kijken of mensen juist geparkeerd staan en of ze niet te veel kostbaarheden in hun auto laten liggen,’ zegt Hans, conciërge van Avans in Breda. ‘Deze week delen we alleen nog waarschuwingen uit, volgende week gaat de politie boetes uitdelen.’

Die boetes zijn natuurlijk niet voor het achterlaten van kostbare bezittingen. ‘Maar we willen de studenten wel meegeven dat ze die spullen er beter uit kunnen halen. Voor het verkeerd parkeren van je auto gaan wel degelijk boetes volgen.’

Probleem voor ambulance

Het Amphia Ziekenhuis doet ook mee aan de controles. ‘Het is wel eens voorgekomen dat er auto’s op zodanige wijze bij het ziekenhuis geparkeerd stonden, dat de ambulance er niet meer langs kon,’ aldus Willem Ippel van het politiecorps Breda.

‘Er zijn genoeg andere parkeerplekken in de omgeving,’ voegt collega Egbert Blok daaraan toe. ‘Je kunt je auto ook kwijt op het Chasséveld. Dan betaal je wel wat extra, maar die kosten zijn een stuk minder dan een boete.’

Tekort

Het probleem zit hem echter in het tekort aan parkeerplaatsen. ‘Van de vijftienhonderd studenten die rondom Avans een parkeerplek zoeken, is er voor slechts duizend van hen ruimte,’ legt Blok uit. ‘Daarnaast worden de parkeerplaatsen bij de Lovensdijkstraat ook door mensen buiten Avans gebruikt.’ Dat resulteert ervoor dat veel auto’s op eigenzinnige wijze geparkeerd staan.

‘We laten flyers achter waarop andere alternatieven staan. Nadat we de waarschuwingen hebben uitgedeeld willen mensen die boete zeker ontlopen,’ zegt Blok. ‘Het is echter niet zo dat het probleem daarmee is opgelost. We doen deze controles nu al een paar jaar en het is ieder jaar weer hetzelfde.’

Met de controles en de waarschuwingen hopen de initiatiefnemers dat studenten goed geïnformeerd worden over de parkeergelegenheid rondom de hogeschool. Gelukkig viel het de eerste dagen erg mee. ‘Er stonden wel wat auto’s verkeerd en in één auto had iemand zijn rijbewijs laten liggen,’ aldus Blok. Wel is hij van mening dat veel mensen er goed vanaf komen met de eerste waarschuwing. [LvdA]

Zie ook eerder verschenen artikelen:

Niet parkeren bij Eerste Hulp Breda  23-11-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?