Terug naar overzicht

LSVb: ‘Zieke student toch beboet’

De LSVb zit vandaag om de tafel met staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs om deze ’schrijnende gevallen’ te bespreken, zo meldt Spits.

Valse voorlichting

Uit de vele klachten die de LSVb dagelijks binnenkrijgt, blijkt dat DUO, de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs, zichzelf tegenspreekt. Op haar eigen site meldt DUO dat op medische gronden de langstudeerboete kan worden kwijtgescholden. Maar in de praktijk blijkt dat deze uitzonderingsregel nog niet in de wet is opgenomen. ‘Studenten worden dus ook nog eens vals voorgelicht’, zegt voorzitter Kai Heijneman van de LSVb in de krant.

De directie van Hogeschool InHolland sprak gisteren de zorg uit dat duizenden studenten hun studie niet zullen afmaken vanwege de langstudeerboete. ‘Dat toont aan dat de langstudeerboete precies het tegenovergestelde doet dan wat ermee is beoogd’, reageert Heijneman. ‘Wij snappen dat er bezuinigd moet worden, maar studenten die hun studie niet afmaken, dat is pas echt verspild geld.’

UPDATE: Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) heeft toegezegd dat studenten die om medische redenen meer dan een jaar studievertraging hebben opgelopen, geen langstudeerboete hoeven te betalen. De LSVb-voorzitter is blij met de toezegging van Zijlstra, zo is te lezen op Nu.nl. 'Deze groep studenten dreigde tussen wal en schip te raken. Ik ben heel blij dat er eindelijk duidelijkheid en rust is voor ze.' [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?