Terug naar overzicht

Meeste afgestudeerden straks uit China

Iets meer dan een kwart

In 2020 komt wereldwijd 29 procent van alle jonge hoogopgeleiden tussen de 25 en 35 jaar uit China, voorspelt de economische samenwerkingsorganisatie OESO. Het aandeel uit de Verenigde Staten en Europa blijft steken op net iets meer dan een kwart.

Als de trend doorzet, zullen China, Argentinië, Brazilië, India, Indonesië, Rusland, Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika in het jaar 2020 bijna 40 procent meer hoogopgeleiden hebben dan de 34 OESO-landen samen.

Voorsprong

Tot voor kort had het Westen een flinke voorsprong. In het jaar 2000 bedroeg het aantal hoogopgeleiden tussen de 25 en 35 jaar zo’n 51 miljoen in de OESO-landen, tegen 39 miljoen in grote landen daarbuiten (zoals Rusland, China en India).

Lid van de OESO zijn Europese landen als Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar ook Turkije, Israël, de Verenigde Staten en Canada. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?