Terug naar overzicht

Oud-studenten naar Paralympics

Selectie

Voogd studeerde in het najaar van 2011 af op Commerciële Economie in Den Bosch. Maar met die studie doet hij momenteel even niets. Als paralympiër is hij uitgekozen om met de Nederlandse selectie van het CP (Cerebrale Parese) Voetbal, voor mensen met een hersenbeschadiging, af te reizen naar Londen.

Lokhoff studeerde tot 2008 HBO-Rechten aan Avans in Den Bosch. Hij is de aanvoerder van het Nederlandse CP-voetbalteam. Voor Lokhoff is het al de vierde keer dat hij de Paralympische Spelen bijwoont: in 2000 ging hij al naar Sydney, in 2004 naar Athene en in 2008 naar Peking. Voogd komt voor de derde keer uit voor Nederland.

Eremetaal

De Oranje-selectie vertrekt op 27 augustus richting Londen. Het Nederlands CP-voetbalteam eindigde tijdens de laatste Paralympics als vijfde. Volgens Voogd zijn de kansen in Londen redelijk. ‘Er doen acht landen mee. Nederland is nu de nummer vijf van de wereld. Ons doel is sowieso eremetaal behalen. We zullen heel gelukkig zijn met brons, maar we streven naar goud’, vertelde hij dit voorjaar aan Punt. [LJ]

Lees het complete interview met Jeroen Voogd in Punt09 van afgelopen studiejaar. Volg de voetballers op Twitter: @jeroenvoogd of @cpvoetbal.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?