Terug naar overzicht

Poppodium wordt debatpodium

De discussie zal gaan over de euro, of Griekenland nog in de EU zal blijven. Maar ook over Nederland, over speciaal onderwijs en ons vertrouwen in de samenleving. Hoe zit het met medicijnen, premies, pensioenen? Het zijn onderwerpen waar prominente vrouwelijke politici met elkaar over in discussie gaan.

Nummer 2

‘We kozen voor de nummers 2 van de partijen. Enerzijds omdat de lijsttrekkers al bij voorbaat volgeboekt bleken, maar ook omdat we graag meer visie en diepte wilden en minder “poppetjespartij-politiek”,’ zegt Marga van Zundert van Tilburg DebatStad.

‘Van de zes partijen die we daarvoor uitnodigden zijn vrijwel alle nummers 2 een vrouw. Een debat met zes dames vinden we leuker dan een met vijf vrouwen en één man. Leuker, omdat het weer een ander beeld schept dan de “mannendebatten” op tv.’ Twee van de genodigden konden uiteindelijk niet, en zijn vervangen door de volgende vrouw op de lijst.

Wie zijn er?

Mona Keijzer (CDA, 2e plaats op kieslijst), Anouchka van Miltenburg (VVD, 4e plaats), Jetta Klijnsma (PvdA, 2e plaats), Renske Leijten (SP, 2e plaats), Stientje van Veldhoven (D66, 2e plaats) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks, 3e plaats).

Het debat begint zondag om 19.00 uur, kaartjes kosten 3,50 euro en kunnen onder andere worden gekocht bij boekhandel Livius, maar ook gewoon aan de kassa bij 013. [LvdA]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?