Terug naar overzicht

PvdA en SP: langstudeerboete opschorten

Bijna drie uur debatteerden de partijen gisteren in de Tweede Kamer, maar ze werden het niet eens over de ‘financiële dekking’ die nodig is om de boete af te schaffen. Voor het debat was er al tweëenhalve dag koortsachtig overlegd in de fractiekamer van de PvdA.

Meevaller

De PvdA en de SP stellen nu alsnog voor om de langstudeerboete op te schorten tot 1 januari 2013. Dat kost 62 miljoen euro en die kan volgens hen betaald worden met een meevaller in de studiefinanciering.

De twee partijen gaan er vanuit dat een nieuw kabinet na de verkiezingen de langstudeerboete sowieso wil schrappen en dat regelt in de begroting. Door de boete alvast op te schorten zouden studenten hem nu niet hoeven te betalen.

Kleine kans

De kans is zeer gering dat de initiatiefwet wordt aangenomen. VVD, CDA en de CU lieten gisteren al weten niets in zo’n oplossing te zien.  PvdA en SP hopen niettemin dat zij zich nog bedenken. [MdV/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?