Terug naar overzicht

Spieken moet zwaar bestraft worden

Een overgrote meerderheid – iets meer dan 70 procent van de stemmers – van de studenten en medewerkers van Avans scharen zich achter deze uitslag. ‘Hard aanpakken dit soort gedrag. Zeker in deeltijd verwacht je een professionelere houding’, luidt een reactie op een artikel op deze website over spieken.

Camera’s

Nog geen 20 procent geeft aan dat gegevens invoeren in je rekenmachine niet onder spiekgedrag valt. En een magere 10 procent vindt dat surveillanten beter op moeten letten. ‘Surveillanten zijn aardige mensen, maar controleren doen ze niet echt. Ze zouden een paar camera`s moeten ophangen, en zwaarder straffen’, vindt een andere lezer.

In totaal reageerden 680 stemmers op de stelling ‘spieken op het hbo is onprofessioneel’. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?