Terug naar overzicht

Stemwijzers over jongeren, wiet en homo’s

In navolging van de jongerenkieswijzer probeert ook radiozender 3FM jongeren te helpen bij wie ze in september hun rode kruisje moeten zetten. Bij de 3FM Partijwijzer kun je klikken op twintig verschillende thema’s als orgaandonatie, alcoholbeleid, studiefinanciering, softdrugsbeleid en kilometerheffing.

In plaats van de gebruikelijke “eens”, “oneens” en “geen mening”, heb je nu bij iedere thema meer keuzemogelijkheden. De standpunten van alle politieke partijen zijn gevangen in vier tot soms wel tien verschillende standpunten. Dat is meteen ook een groot nadeel. Veel standpunten lijken zoveel op elkaar, dat het soms lastig is om keuzes te maken.

Gayvote

Het barst op de digitale wereld ook van de themawijzers. Neem de Cannabis kieswijzer, speciaal voor mensen ‘die hun stem niet in rook willen laten opgaan’. Bij Gayvote.nl ligt de nadruk juist op – hoe kan het ook anders – de belangen van homoseksuelen in Nederland. En voor wie wil weten hoe partijen denken over natuur en duurzaamheid, kan terecht op de Groene Kieswijzer. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Kieswijzer voor jongeren online 23-08-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?