Terug naar overzicht

Stoppen vanwege langstudeerboete

‘Hoeveel het er precies zullen zijn weten we pas in september. We verwachten dat het er uiteindelijk meer zijn dan de tientallen gevallen die we nu gehoord hebben.’ Aldus Thijs van Reekum, de voorzitter van ISO. Van Reekum benadrukt dat de langstudeerboete een perverse prikkel is en de verkeerde studenten raakt.

Vooral deeltijd

Volgens ISO gaat het vooral om deeltijdstudenten. ‘Zijlstra heeft gezegd dat er waarschijnlijk een oplossing komt voor deeltijders via het Profileringsfonds maar dan moeten die studenten nu wel de boete betalen en dan krijgen ze het geld eventueel later terug. De meeste studenten nemen dat risico niet en kunnen ook niet zo maar 5.000 euro ophoesten’, zegt Van Reekum. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?