Terug naar overzicht

Striptekenkunst en vormgeving bij Electron

De expositie gaat in op de actuele wijze waarop uiting gegeven wordt aan protest in de strip, beeldende kunst en vormgeving. Er is werk te zien van Han Hoogerbrugge, K. Michel en Dirk Vis. Ook oud-studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost Michiel van de Weerthof, Jeroen de Leijer, Maia Matches, Colin Peters, Joost Halbertsma en Tom L'Istelle exposeren.

Pussy Riot

‘Protest betekent actie voeren. Individueel of massaal wordt er uitdrukking gegeven aan een gevoel van onrechtvaardigheid. Ook kunstenaars en vormgevers laten zich inspireren door vormen van protest in de samenleving of committeren zich doelbewust aan een zaak, zoals recentelijk de kunstgroep Vojna en Pussy Riot in Rusland’, aldus de organisatie.

De kunstenaars in Electron tonen werk dat draait om actie, protest en onrechtvaardigheid. In de shop zijn bovendien allerlei limited editions van de (strip)tekenaars te koop. De expositie loopt tot en met zondag 16 september. In het weekend van 8 en 9 september is ook het Stripfestival in Breda, waar de expo in Electron een onderdeel van is.

Electron ligt aan de Belcrumweg in Breda. De expo Graphic A.N.D. Protest! is elke donderdag tot en met zondag geopend voor publiek, van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer details op electronbreda.com. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?