Terug naar overzicht

Camera’s tegen spiekende student

Het plaatsen van twee camera’s is een van de maatregelen die de universiteit neemt tegen spieken, schrijft de Telegraaf. 'We kijken niet live mee met die camera’s', zegt een woordvoerder van de universiteit in een nadere toelichting. 'Wanneer er aanleiding toe is, kunnen leden van de examencommissie de beelden nakijken. Anders worden ze binnen vier dagen vernietigd.'

Big Brother

'Niet de juiste oplossing', noemt LSVb-voorzitter Kai Heijneman de maatregel. 'Ze schieten met een kanon op een mug en het geeft mij een Big Brother-gevoel.' Heijneman denkt dat de maatregel niet werkt en is bovendien bang voor een glijdende schaal: 'Waar gaan we dan zometeen nog meer camera’s ophangen? Er zijn ook studenten die op het toilet een spiekbriefje verstoppen.'

Volgens de universiteit voldoet de maatregel aan de wet bescherming persoonsgegevens. Bovendien is het besluit goedgekeurd door de Universiteitsraad, waar ook studenten inzitten. [HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?