Terug naar overzicht

Elsevier: kansen op de arbeidsmarkt

 

Hbo-werktuigbouwkundigen kunnen na hun afstuderen snel aan de slag tegen een goed salaris, zo stelt Elsevier. Heel anders is dat voor alumni Culturele en Maatschappelijke Vorming en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

 

Vaste baan 

Elsevier baseert zijn gegevens op de arbeidsmarkt van de afgelopen anderhalf jaar. Daarbij valt op dat pabo-studenten snel aan de slag kunnen, maar de kans op een vaste baan is erg laag. Anders is dat voor Sociaal Pedagogische Hulpverleners. Zij komen minder makkelijk aan een baan, maar als ze er eenmaal een hebben dan is de kans vele malen groter dat het een vaste baan is.  

 

Grootverdieners onder de hbo’ers zijn Verloskundigen met een bruto maandsalaris van 3.500 euro na anderhalf jaar en studenten Small Business en Retail Management met een bruto maandsalaris van 2.775 euro na anderhalf jaar. Sappelen wordt het voor afgestudeerden van de kunstacademie met een gemiddeld bruto maandsalaris van 1.325 euro na anderhalf jaar. [AR]

 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Elsevier: 7 Avansopleidingen op 1 27-09-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?