Terug naar overzicht

Gevraagd: minister van hoger onderwijs

'Dat zeg ik met alle respect voor de huidige staatssecretaris, met wie we afspraken konden maken, al waren we het niet altijd eens', voegt De Graaf eraan toe. 'Maar onderwijs en onderzoek horen aan de tafel in de Trêveszaal en in de sociaal-economische zeshoek. Dat vraagt om een ministerschap.'

Zeshoek

In de Trêveszaal vergaderen iedere week de ministers. De staatssecretarissen zijn daar niet bij. In de ‘zeshoek’ zitten de premier en de ministers van Financiën, Economische Zaken, Sociale Zaken, Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid en Onderwijs.

Zelf was De Graaf minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijkrelaties in het kabinet Balkenende II. Hij trad af toen de Eerste Kamer de ‘gekozen burgemeester’ tegenhield en er ook te weinig steun was voor zijn hervorming van het kiesstelsel. Alexander Pechtold, de huidige D66-lijsttrekker, was zijn opvolger. De Graaf zit als senator voor D66 in de Eerste Kamer. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?