Terug naar overzicht

Hoe ontwerp je een tentoonstelling?

Twee sprekers

Deze eerste studiemiddag van het nieuwe studiejaar draait om hoe een tentoonstelling wordt ontworpen. Twee sprekers komen hun visie geven op grafisch en in het bijzonder tentoonstellingsontwerpen: Rick Poynor doet dit aan de hand van het werk van ontwerper Jan van Toorn en Herman Kossmann werpt hier een licht op vanuit zijn eigen praktijk.

Rick Poynor is een Britse schrijver, criticus, docent en curator, gespecialiseerd in design, media en beeldcultuur. Hij is gasthoogleraar aan het Royal College of Art in Londen. Herman Kossmann is afgestudeerd als architect aan de TU Delft en heeft een eigen ontwerpbureau, gespecialiseerd in multimediale tentoonstellingen en bijzondere interieurprojecten.

Vergeten

Tentoonstellingen zijn per definitie van voorbijgaande aard: na een tijdje is iedereen ze vergeten. Een bijbehorende catalogus heeft wel een langere levensduur. Soms resteren er nog wat beelden op internet. Maar toch doet dat geen recht aan de fysieke ervaring van het bezoek aan een zorgvuldig ruimtelijk vormgegeven tentoonstelling, vindt het EKV. Hoe gaat de ontwerper hiermee om?

De studiemiddag duurt van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het auditorium van de kunstacademie aan de Beukenlaan in Breda. De middag is bedoeld voor studenten en medewerkers van AKV|St. Joost, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Het hele programma is in het Engels. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?