Terug naar overzicht

Manifest voor duurzaam onderwijs

Het manifest van morgen’, een initiatief van studentenorganisatie Morgen, bevat tien aanbevelingen waarmee hogescholen en universiteiten hun onderwijs duurzaam kunnen maken.

Revolutie in het onderwijs

‘Zonder duurzaam onderwijs geen duurzame samenleving’, legt Morgen-voorzitter Lisa Olsthoorn de actie uit. ‘Juist nu hebben we een revolutie nodig in het onderwijs, zodat duurzaam handelen vanzelfsprekend wordt.’

Studenten kunnen het manifest sinds gisteren online ondertekenen. ‘We hopen op twee-  tot drieduizend handtekeningen’, zegt Olsthoorn. Ze gaat het manifest op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, aanbieden aan de besturen van hogescholen en universiteiten.

Bezuinigingen

Bang dat iedereen in tijden van bezuinigingen wel iets anders aan zijn hoofd heeft, is ze niet. ‘Duurzaamheid biedt juist mooie kansen. Instellingen kunnen enorm besparen wanneer ze bijvoorbeeld minder energie verbruiken.’

Olsthoorn vraagt van instellingen meer dan energiebesparing alleen. Ze moeten ook onderzoek doen naar duurzaamheid en binnen hun opleidingen meer aandacht aan het onderwerp besteden. [PV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?