Terug naar overzicht

PVV: Docent met ‘u’ aanspreken

Gezag
Namens het EenVandaag Jongerenpanel ondervraagt presentator Gijs Rademaker Wilders over onderwijs, taalgebruik en een PVV Jongerenpartij.

‘Het is een manier om te laten zien dat de leraar of lerares gezag uitstraalt, dat dat niet zomaar een vriendje is dat naast je zit waar je grappen mee uithaalt’, legt Wilders uit in het interview.

Bedrijfspoedel
De presentator confronteert Wilders in het interview met zijn eigen taalgebruik (‘bedrijfspoedel’). En vraagt onder andere of de partijleider zichzelf ziet als voorbeeld functie voor jongeren.

‘Ik mag Cohen een bedrijfspoedel noemen, hij was niet mijn leraar. Ik bedoelde niet dat hij een hond was, maar ik doelde op de manier waarop hij op schoot zat bij een politieke partij’, aldus Wilders.

Bobo’s en bureaucratie

De PVV is één van de partijen die het meest bezuinigt op onderwijs, bijna 2 miljard euro. Wilders verdedigt dit: ‘Wij vinden dat tachtig procent van het geld dat naar het onderwijs gaat, naar het primaire proces moet. Naar de docenten en niet naar alle bobo’s en bureaucratie eromheen. Dan kan je met minder geld hetzelfde doen.’

Bekijk hier het hele interview met Wilders op de website van het EenVandaag Jongerenpanel. [SD]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

PVV: Leerling moet weer 'u' zeggen 30-11-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?