Terug naar overzicht

Redelijke verkiezingsopkomst op Avans

Rustig

Op de Hogeschoollaan in Breda verloopt het rustig. Om tien uur gaat het stembureau open en om twaalf uur zijn honderd mensen komen stemmen, waarvan het merendeel studenten. Als het stembureau om twee uur zijn deuren sluit, hebben er in totaal 215 mensen hun stem in het Avansgebouw uitgebracht. Volgens de stembureaumedewerkers is ongeveer driekwart hiervan student.

In Den Bosch is het beduidend drukker bij het stembureau in het Atrium. Rond het middaguur zijn er al 260 mensen geweest. Om half drie staat de teller op 375 stemmers. ‘We krijgen hier ook veel buurtbewoners’, vertelt de voorzitter van het stembureau. ‘Sommige Avansstudenten die graag willen komen stemmen, lopen er tegenaan dat ze niet in de gemeente Den Bosch wonen. Die moeten we dus teleurstellen.’

2010

De opkomst op Avans is te vergelijken met die bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. In 2010 kwamen er 230 mensen stemmen in het Avansgebouw aan de Hogeschoollaan in Breda. Den Bosch haalde toen uiteindelijk duizend stemmers aan het einde van de dag.

Het stembureau in het Bossche Atrium is, net als in 2010, ook vandaag nog tot negen uur open. En dan sluiten in heel Nederland de stembureaus en kan het tellen beginnen: wordt het weer Rutte of toch nieuwkomer Samsom..? [LvdA/LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?